De Loopgroep 25 jaar Loopgroep Hoogkerk Nieuws Training Loopagenda Foto's Links Contact

Algemene informatie over de loopgroep

Loopgroep Hoogkerk is opgericht in april 1995 en heeft ca. 50 leden. Er wordt één keer per week getraind op woensdagavond. We vertrekken gezamenlijk om 19:15 uur bij de parkeerplaats van de sporthal aan de Zuiderweg.

Doel van de loopgroep is in de eerste plaats gezellig met elkaar bezig zijn waarbij presteren niet moet maar best mag. De contributie bedraagt momenteel € 40,- per jaar, welke geheel besteed wordt aan eigen activiteiten en giften aan goede doelen.
Er wordt in de wintermaanden vooral rond Hoogkerk getraind. In de zomerperiode wordt er meer in het buitengebied getraind. Het begint met rustig inlopen vanuit het verzamelpunt naar een parcours, over het algemeen elke keer een andere locatie. Hier worden enige rek- en strekoefeningen en loopoefeningen gedaan om het lichaam en de spieren alvast los te maken. Het lichaam wordt vast voorbereid op de komende activiteiten. Het trainingsparcours is voor iedere loper gelijk. Dit heeft als doel dat iedereen met hetzelfde programma mee kan doen, want de een zal het parkoers wat sneller af kunnen leggen dan een ander. Iedereen blijft bij elkaar op hetzelfde parkoers. De loopvormen zijn zo uitgekozen dat ze op verschillende tempo's, met herstelpauzes, (interval training) uitgevoerd kunnen worden. De conditie opbouw is op deze manier gegarandeerd.
De trainingsduur is 1½ uur. Omvang van de wegtraining is 8 à 10 km.

Een nieuw lid kan 1 maand gratis trainingen volgen en in overleg wordt bepaald of het overgaat in een lidmaatschap.