De Loopgroep 25 jaar Loopgroep Hoogkerk Nieuws Training Loopagenda Foto's Links Contact

Laatste nieuws

Dinsdag, 2. Mei 2017 - 13:18 Uur
Koningsdag 2017

Nadat Dirk en Wim met de auto vol op de markt arriveerden kwamen al snel Lieuwe en Benne mee te helpen de kraam op te bouwen. Dit onder een heerlijk schijnend zonnetje. Om 10.00 uur werd de markt geopend en inmiddels was Jolanda gearriveerd om ook bij de kraam te helpen. In de kraam stond een raadspel: Hoeveel meter veter. Op een groot bord stond "Loopgroep Hoogkerk" uitgebeeld met oude veters van loopschoenen en er stond een bak waarbij een bal gegooid werd waarbij na een voltreffer er een negerzoen op je af kwam om te vangen. Verder was de kraam opgesierd met flyers, dia presentatie en loopattributen. Het doel was tenslotte om aan de weg te timmeren en de loopgroep te presenteren om nieuwe leden te krijgen.
Dat de bak met de bal een succes werd was al vrij snel duidelijk want voordat de markt officieel geopend was had de eerste kandidaat de slagroom van de negerzoen al aan het hoofd zitten. Dit was toen al lachen. Inmiddels maakte het heerlijke zonnetje af en toe plaats voor een fikse bui waarbij het dan ook behoorlijk afkoelde. Desondanks bleef het een leuke sfeer op de markt en vooral bij onze eigen kraam want aan belangstelling hadden we geen gebrek. Inmiddels waren Annemieke en Klara gearriveerd en zat Jolanda haar taak erop. Het bleef lachen en plezier bij de kraam en af en toe was er ook een serieus gesprek met een kandidaat om eventueel lid te worden van de groep. De dag ging gestaag verder en inmiddels was Pouwla gearriveerd om Annemiek, Lieuwe en Benne af te lossen. De bezetting van de dag werd afgesloten met Dirk, Klara, Pouwla en Wim.
Bijna 100 mensen hebben een gokje gewaagd om het aantal meters veters te raden en bij de negerzoenenbak zijn er 400 negerzoen door gegaan. De negerzoenen werden gesponsord door de Albert Heijn Hoogkerk. Verder zijn de prijzen voor het raadspel gesponsord de Snackkiosk Hoogkerk, Runnersworld , de Loopgroep zelf en leden van de loopgroep.
We kunnen stellen dat het een geslaagde dag is geweest. Doelstelling was om er een gezellige dag van te maken, reclame te maken en als loopgroep je te presenteren. Aan deze doelstellingen is ruimschoots voldaan.
Het aantal meters van de veters was: 48,08 meter en de volgende mensen waren daar het dichts bij.

Rik Veenma 47,50 meter
Harma Schipper 49,25 meter
Marta Kramer 49,50 meter

Mandag, 10. April 2017 - 18:13 Uur
Cascaderun

Op zondag 9 april hebben Jolanda de Jong, Albert Mulder, Jan de Koe, Lieuwe Werkman en Benne de Jong meegedaan in het loopteam van Qbuzz, aan de Cascaderun te Hoogeveen. Onder prachtige weersomstandigheden en grote publieke belangstelling werden goede prestaties neergezet, maar werd er vooral genoten.

Woensdag, 5. April 2017 - 19:23 Uur
Disq training

Vanavond speciale (DISQ)training gehad, welke gegeven werd door Vincent Hithary van Disq50 sport en massage.

Mooie afwisselende training waarbij niet alleen de loopspieren werden getraind, maar ook vele andere spieren die we daags daarna ook nog wel zullen voelen.

Zondag, 2. April 2017 - 18:15 Uur
Loopgroep Hoogkerk

Lijkt het lopen je leuk maar loop je liever niet alleen kom dan eens gezellig meetrainen onder professionele leiding bij onze loopgroep.

Doel van de vereniging is in de eerste plaats gezellig met elkaar bezig zijn waarbij presteren niet moet maar best mag. De contributie bedraagt momenteel â¬35,- per jaar, welke geheel besteed wordt aan eigen activiteiten en giften aan goede doelen.

Er wordt in de wintermaanden vooral rond Hoogkerk getraind. In de zomerperiode wordt er meer in het buitengebied getraind. Het begint met rustig inlopen vanuit het verzamelpunt naar een parkoers, over het algemeen elke keer een andere locatie.

Hier worden enige rek- en strekoefeningen en loopoefeningen gedaan om het lichaam en de spieren alvast los te maken. Het lichaam wordt vast voorbereid op de komende activiteiten. Het trainingsparcours is voor iedere loper gelijk. Dit heeft als doel dat iedereen met hetzelfde programma mee kan doen, want de een zal het parkoers wat sneller af kunnen leggen dan een ander.

Iedereen blijft bij elkaar op hetzelfde parkoers. De loopvormen zijn zo uitgekozen dat ze op verschillende tempo's, met herstelpauzes, (interval training) uitgevoerd kunnen worden. De conditie opbouw is op deze manier gegarandeerd.

De trainingsduur is 1/½ uur. Omvang van de wegtraining is 8 tot 10 km. We verwachten van nieuwe leden dat ze minimaal 5 km achter elkaar kunnen lopen.

Je mag drie keer gratis mee doen met de trainingen om te kijken of het wat voor je is. Daarna kun je nog bekijken of je lid wilt worden.

Kom op Koningsdag 27 april naar de Oranjemarkt en laat je bij onze kraam door onze trainers informeren over nze trainingen en /of een Clinique leren hardlopen training.

Samen lopen is gewoon leuker. Wil je ook eens de 4 mijl lopen?

Mandag, 27. Maart 2017 - 07:59 Uur
30e Leeksterlenteloop

Op zaterdag 25 maart deden 11 van onze lopers mee aan de Leeksterlenteloop.
4 lopers deden de 10 km route en de andere 7 liepen de halve marathon (21 km).
Namens het bestuur van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten.

Nieuwere berichten  Ouder bericht

Inloggen