Vereniging Nieuws Training Loopagenda Foto's Links Contact

Donderdag, 14. December 2017 - 08:25 Uur
Nieuw trainingsschema

Op de website staat inmiddels ook het nieuwe trainingsschema voor de Halve Marathon van Haren

Dinsdag, 6. Juni 2017 - 11:42 Uur
Abdijloop

Lopers van de loopgroep Hoogkerk gefeliciteerd met jullie successen bij de Abdijloop in Aduard.

Dinsdag, 2. Mei 2017 - 13:18 Uur
Koningsdag 2017

Nadat Dirk en Wim met de auto vol op de markt arriveerden kwamen al snel Lieuwe en Benne mee te helpen de kraam op te bouwen. Dit onder een heerlijk schijnend zonnetje. Om 10.00 uur werd de markt geopend en inmiddels was Jolanda gearriveerd om ook bij de kraam te helpen. In de kraam stond een raadspel: Hoeveel meter veter. Op een groot bord stond "Loopgroep Hoogkerk" uitgebeeld met oude veters van loopschoenen en er stond een bak waarbij een bal gegooid werd waarbij na een voltreffer er een negerzoen op je af kwam om te vangen. Verder was de kraam opgesierd met flyers, dia presentatie en loopattributen. Het doel was tenslotte om aan de weg te timmeren en de loopgroep te presenteren om nieuwe leden te krijgen.
Dat de bak met de bal een succes werd was al vrij snel duidelijk want voordat de markt officieel geopend was had de eerste kandidaat de slagroom van de negerzoen al aan het hoofd zitten. Dit was toen al lachen. Inmiddels maakte het heerlijke zonnetje af en toe plaats voor een fikse bui waarbij het dan ook behoorlijk afkoelde. Desondanks bleef het een leuke sfeer op de markt en vooral bij onze eigen kraam want aan belangstelling hadden we geen gebrek. Inmiddels waren Annemieke en Klara gearriveerd en zat Jolanda haar taak erop. Het bleef lachen en plezier bij de kraam en af en toe was er ook een serieus gesprek met een kandidaat om eventueel lid te worden van de groep. De dag ging gestaag verder en inmiddels was Pouwla gearriveerd om Annemiek, Lieuwe en Benne af te lossen. De bezetting van de dag werd afgesloten met Dirk, Klara, Pouwla en Wim.
Bijna 100 mensen hebben een gokje gewaagd om het aantal meters veters te raden en bij de negerzoenenbak zijn er 400 negerzoen door gegaan. De negerzoenen werden gesponsord door de Albert Heijn Hoogkerk. Verder zijn de prijzen voor het raadspel gesponsord de Snackkiosk Hoogkerk, Runnersworld , de Loopgroep zelf en leden van de loopgroep.
We kunnen stellen dat het een geslaagde dag is geweest. Doelstelling was om er een gezellige dag van te maken, reclame te maken en als loopgroep je te presenteren. Aan deze doelstellingen is ruimschoots voldaan.
Het aantal meters van de veters was: 48,08 meter en de volgende mensen waren daar het dichts bij.

Rik Veenma 47,50 meter
Harma Schipper 49,25 meter
Marta Kramer 49,50 meter

Mandag, 24. April 2017 - 13:49 Uur
Koningsdag

De loopgroep zal ook met een kraam op de oranjemarkt in Hoogkerk aanwezig zijn.
Mocht u al een tijdje twijfelen om te beginnen met hardlopen, kom dan gerust even langs voor een praatje.
Bij onze loopgroep is het motto: "presteren mag, maar hoeft niet".
Samen lopen is gewoon leuker.

Mandag, 10. April 2017 - 18:13 Uur
Cascaderun

Op zondag 9 april hebben Jolanda de Jong, Albert Mulder, Jan de Koe, Lieuwe Werkman en Benne de Jong meegedaan in het loopteam van Qbuzz, aan de Cascaderun te Hoogeveen. Onder prachtige weersomstandigheden en grote publieke belangstelling werden goede prestaties neergezet, maar werd er vooral genoten.

Ouder bericht